Forbindelse mellem land og by

Madfællesskabet styrker forbindelser mellem land og by.
Fra jord til bord. Fra fødevareproducent til måltidsproducent.
Fra jordbruger til forbruger. 

Sammen skaber partnerne aktiviteter, der hver især og samlet fungerer som byggesten på vejen mod et mere bæredygtigt fødevaresystem.

En fælles vision

Madfælleskabet vil bidrage til skabelsen af et bæredygtigt fødevaresystem med en styrket kobling mellem land og by og med en mangfoldig produktion af velsmagende og sunde fødevarer. Et fødevaresystem, som understøtter økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed, velfærd og det gode liv i både by og på land.

Medlemmer i Madfællesskabet

  • Region Hovedstaden
  • Københavns Kommune
  • Lejre Kommune
  • Lolland Kommune
  • Bornholms Regionskommune
  • Region Midtjylland
  • Aarhus Kommune
  • Syddjurs Kommune
  • Norddjurs Kommune

Styrkede forbindelser mellem byer og opland

Madfællesskabet arbejder for, at oplandet producerer flere af de fødevarer, der forbruges i byen, og at der kommer en større forståelse for og indsigt i produktionsformer. Flere aftaler om køb af fødevarer til byens offentlige og private køkkener fra producenter i Madfællesskabet kan bidrage til flere arbejdspladser på landet og et mere bæredygtigt forbrug i byerne. Udviklingen er efterspørgselsdrevet og bygger på, at produktionen udvikler sig i takt med byens og markedets stigende behov.

Mere bæredygtige og velsmagende måltider

De mange tusinde måltider, der hver dag produceres i professionelle storkøkkener, skal være klimavenlige, sunde og velsmagende – og gerne med lokalt ophav. Madfællesskabet har fokus på lokale fødevarer i sæson, gerne økologiske der er dyrket på en bæredygtig måde med hensyn til klima, biodiversitet, rent drikkevand og jord.

Når måltiderne i de offentlige køkkener i byerne er mere grønne, økologiske og bæredygtige, vil efterspørgslen på fødevarer ændre sig. Hvis der er en stærk sammenhæng mellem land og by, bliver der skabt grundlag for ny måder at producere og forarbejde fødevarer i byens opland.

Bliv en del af Madfællesskabet

Alle aktører, der vil arbejde for et mere bæredygtigt fødevaresystem mellem land og by, kan blive optaget i Madfællesskabet. Kontakt sekretariatet for at høre mere.