Deltag i Book en Mark i Lejre

Deltag i Book en Mark i Lejre

Er du køkkenchef, grossistvirksomhed, restauratør – og vil du vide mere om dine råvarers oprindelse? Eller er du fødevareproducent, der vil opdyrke nær-markedet? Så deltag i Book en Mark på Drejergården i Lejre den 21. september.

Book en Mark handler om lokale råvarer. Herhjemme importerer vi en stigende mængde økologisk frugt og grønt – selv råvarer som fås i sæson i Danmark.

Alene i hovedstadsområdet er der et årligt underskud på cirka en milliard kroner på frugt og grønt - og tallet forventes at stige de kommende år i takt med at flere danskere hopper med på den grønne bølge. Meget tyder på, at vi fremadrettet vil opleve en øget efterspørgsel på ikke blot økologisk frugt og grønt, men også på bæredygtig frugt og grønt. Med andre ord bliver det afgørende, hvor og hvordan råvarerne er producereret.

Men øget lokal handel sker ikke af sig selv. Derfor inviterer vi i Madfællesskabet til Book en Mark 

Her samler vi aktører fra foodservice - producenter, køkkenchefer, restauratører og indkøbere - om det samme bord. Målet er at skabe nye relationer, forbindelser og aftaler

PROGRAM

 

Kl. 14.00
Velkommen v. Pelle Andersen fra Food Organisation of Denmark og Tina Unger, Lejre Kommune.

Kl. 14.15
Præsentation – bordet rundt om behov og muligheder

Kl. 14.45
Sådan kan samarbejde mellem producent og ftager fungere og gøre en forskel

  • Regionsdirektør i i Kokkenes køkken, Maj Toppenborg
  • Grøntsagsproducent, Fredrik Sahlin, Godis Grønt
  • Møller Frederik Ørting, Østeragergård

Kl. 15.45
Forfriskninger og dialog

Kl. 16.45
Hvad kan vi gøre sammen videre?

KL. 17.00
Tak for i dag

Om Book en Mark

Book en Mark handler om at styrke samarbejdet mellem producenter af økologisk grønt og aktører fra offentlige køkkener, kantinekæder, hotelkæder og restaurationskæder. Det går i al sin enkelthed ud på, at kæderne reserverer et stykke af en mark hos en økologiske producent. Herfra planlægger producent og foodservice-aktør hvilke afgrøder, der skal dyrkes på marken og anvendes i den pågældende kædes køkkener.

Projektet er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug.

Arrangementet er en del af projektet Fremtidens Madscene, der er støttet af EU’s Socialfond.